Σε προνοιακά επιδόματα έχουν μετατροπές οι συντάξεις

Η κυβέρνηση με μισές αλήθειες και ψέματα μέσα από μια πρωτοφανή προπαγάνδα προσπαθεί να κάνει την πληροφορία της στοιχείο, που θα αντικαταστήσει την γνώση μας, ώστε να εμφανίσει τα ψίχουλα της πολιτικής της ως αυξήσεις στις συντάξεις μας.

Ναι είναι σίγουρο ότι δεν ξεχνάμε και δεν θα συμβιβαστούμε με την βαρβαρότητα που ζούμε και τον καιάδα που μας ετοιμάζουν, διεκδικούμε ότι έχουμε πληρώσει σε όλη μας τη ζωή και με την βία μας αφαίρεσαν και αυτό. Γιατί όλες οι περικοπές όλων των κυβερνήσεων από το 2010, σε όλα τα δικαιώματα μας είναι εδώ, κάνουν τις συντάξεις μας πενιχρά επιδόματα και μαυρίζουν την ζωή μας, οι οποίες αυξήσεις μέσα από δεκατρία χρόνια που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στο τέλος της προηγούμενης θητείας της έδωσε, όχι σε όλους τους συνταξιούχους λόγω προσωπικής διαφοράς, ήταν πολύ κάτω από την άνοδο του τιμάριθμου και του πληθωρισμού. Δεν δόθηκε ποτέ καμία αύξηση στις επικουρικές συντάξεις.

Τώρα, η κυβέρνηση μας κάνει την «χάρη» να δώσει όπως λέει νέες αυξήσεις της τάξης του 3,1% όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού.

Ετοιμάζει νέο ασφαλιστικό με νέα επώδυνα μέτρα. Ήδη έχει δρομολογηθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 74 χρόνια, και η περικοπή της μιας από τις δύο εθνικές συντάξεις, της χηρείας, που θα εξαφανίσει τα αποθεματικά του επικουρικού των παλαιών συνταξιούχων, μετά τη νομοθέτηση του λεγόμενου κουμπαρά του τζόγου είναι στο τελείωμα τους και οι επικουρικές συντάξεις είναι σε κίνδυνο το επόμενο διάστημα.

Οι συνταξιούχοι δεν αντέχουμε άλλο θα πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά να νικήσουμε την μοιρολατρία και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε όλα αυτά που έχουμε χάσει.

Μπερμπεργιάννης Δ.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα