Οι Fast-track συντάξεις έχουν κραυγαλέα λάθη

Όπως επικαλείται ο διοικητής του ΕΦΚΑ το 12,90% του συνόλου των απονομών συντάξεων είναι λάθος, δυστυχώς όμως είναι πολύ  μεγαλύτερο. Γι’ αυτό και η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν δίνει στην δημοσιότητα τις τροποποιητικές των fast-track συντάξεων.

Οι περισσότερες είναι λάθος.

Οι ενστάσεις που επικαλείται ο διοικητής 12,90% είναι μέρος τους προβλήματος, δεν αφορούν το σύνολο των περιπτώσεων. Άλλωστε, ο ίδιος ο ΕΦΚΑ λειτουργούσε αποτρεπτικά, γιατί ο ίδιος ο νόμος ορίζει επανέλεγχο σε έως πέντε έτη (Ν. 4921/2022 αρ. 48-54). Συνεπώς, για ποιες ενστάσεις μιλάμε. Εκεί, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ διαπιστώνουν σωρεία λαθών! Αν μας πει λοιπόν ο νέος διοικητής του Φορέα που ως υποδιοικητής ασχολήθηκε προσωπικά με το ζήτημα της αντιμετώπισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, από το σύνολο των τροποποιητικών που εκδίδονται πόσες τελικά αξιοποιούνται, δηλαδή σε πόσες τελικά διαπιστώνονται λάθη και γίνονται διορθώσεις. Μήπως εκεί το ποσοστό ανεβαίνει επικίνδυνα;

Τα μικρότερα προβλήματα που εντοπίζονται είναι ο λάθος ασφαλιστικός χρόνος και οι λάθος συντάξιμες αποδοχές. Δεν φτάνει που βγαίνουν λάθος οι κύριες συντάξεις, βγαίνουν λάθος και οι επικουρικές συντάξεις. Είναι δυνατό να βγαίνουν συντάξεις χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ο ασφαλιστικός βίος.

Αντ’ αυτού τολμάει ο νέος διοικητής που προέρχεται από τον τομέα της πληροφορικής να δηλώσει επίσημα ότι είναι 12,9% οι ενστάσεις χωρίς να έχει προσμετρήσει τις τροποποιητικές! Πως είναι δυνατόν να έχει την πλήρη εικόνα του προβλήματος; Εκτός και αν γνωρίζει με ακρίβεια το μέγεθος του προβλήματος και κρύβεται πίσω από τις ενστάσεις.

Μπερμπεργιάννης Δ.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα