Τέμπη – 57 Νεκροί

Το δυστύχημα των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, (οι περισσότεροι νέα παιδιά), συγκλόνισε και συγκλονίζει τους Έλληνες και πρέπει να μαθευτεί η αλήθεια και λέει ο Α. Γεωργιάδης με κυνισμό ότι δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες.

Όμως ισχύει και κάτι άλλο όπως λέγαν παλαιότερα, αν θέλεις να συσκοτίσεις κάτι και έχεις την εξουσία κάνε μια εξεταστική επιτροπή και η ουσία θα χαθεί. – Είναι αυτό που λέγεται Ελληνικές καλαμίδες – στις αντεγκλήσεις των κομμάτων, στους νομικίστικους όρους της παραγραφής ή μη που έχουν ψηφιστεί κατά καιρούς. Οι κυβερνήσεις εν ολίγοις καθυστερούν μέχρι να ατονήσει και να  ξεχαστεί το θέμα.

Εξάλλου, όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες εύκολα ξεχνούν και δεν αποδίδουν ευθύνες εκεί που πρέπει με τη βοήθεια φυσικά των ΜΜΕ και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Όμως η υπόθεση των Τεμπών και των 57 νεκρών και αρκετών τραυματιών δεν πρέπει να κουκουλωθεί, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γιατί είναι ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ενημέρωση του ελληνικού λαού εις τον οποίον ομνύουν οι κρατούντες. Επίσης είναι χρέος απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων να λάμψει η αλήθεια.

Πάντως, η εξεταστική επιτροπή που ψήφησε η Κυβέρνηση και η Βουλή να αρχίσει η έρευνα από το 1997 δεν φαίνεται να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Παντζίκης Δήμος

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα