Αυτό εξόργισε τους συνταξιούχους. Η ληστεία στις συντάξεις ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ, ΑΜΕΑ

Λεφτά από χιλιάδες ανάπηρους συνταξιούχους και συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση αφαιρεί κάθε μήνα η κυβέρνηση επικαλούμενη δήθεν λάθη, αντί να εφαρμόσει τη νομοθεσία.
Οι δύο τελευταίοι διοικητές του ΕΦΚΑ βρίσκονται πλέον υπό ποινική διερεύνηση για τις ευθύνες τους. Μάλιστα ο νυν διοικητής Παναγιώτης Δουφεξής αναγκάστηκε με έγγραφο το οποίο έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα που διερευνά τις ποινικές ευθύνες κυβέρνησης και διοικήσεων ΕΦΚΑ να παραδεχθεί λάθη στην παράλληλη ασφάλιση.
Κάποιοι χάνουν έως και 1.000 ευρώ τον μήνα.
Ο μεγάλος εκτεθειμένος απέναντι στους συνταξιούχους είναι βέβαιο ο κ. Πρωθυπουργός και μαζί του οι Γ. Βρούτσης και Κωστής Χατζηδάκης, ως πρώην και νυν υπουργοί εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων και ο λόγος είναι ο επανυπολογισμός των συντάξεων, με την κυβέρνηση να αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους, που έχουν ψηφίσει ακόμη επί των ημερών της (πχ ο Ν4670/2020).
Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει αρκεί να αναφέρουμε ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που χάνουν και 1.000 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο η μεγάλη αισχροκέρδεια της κυβέρνησης αφορά τις αναπηρικές συντάξεις όπως προκύπτει από τις περίπου 200.000 αναπηρικές συντάξεις, οι μισές εξ αυτών έχουν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα!
Ωστόσο αυτοί οι περίπου 100.000 άνθρωποι δεν λαμβάνουν μεγαλύτερη σύνταξη λόγω των αυξημένων εισφορών που κατέβαλαν! Αλλά μια λογιστική αλχημεία που κλέβει ευθέως τους συνταξιούχους και παράγει ανάπτυξη του ΑΕΠ.
Άλλη μία απόδειξη της έλλειψης ενσυναίσθησης της κυβέρνησης η οποία έχει διαπεράσει το σύνολο της λειτουργίας «του επιτελικού κράτους» και ακουμπά ακόμη και εξαιρετικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Εκτός όμως από τις αναπηρικές συντάξεις θίγονται περίπου 500.000 συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση χάνουν τεράστια ποσά που φθάνουν και τα 450 ευρώ μηνιαίως. Αιτία είναι βέβαια τα λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων που έκανε μέσα στο 2020 η κυβέρνηση και έκτοτε κλέβει τους συνταξιούχους που έχουν παράλληλη ασφάλιση. Ελπίζουμε μετά από όλα αυτά σύντομα να επιλυθούν όλα αυτά τα ζητήματα και να δικαιωθούν αυτοί οι συνταξιούχοι.
Το Δ.Σ.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα