Μόνο με αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε

Η ανυπόφορη ακρίβεια, η άνοδος των τιμών έρχονται να σαρώσουν ότι έχει απομείνει από το πενιχρό εισόδημα των συνταξιούχων και του λαού, μετά τις μεγάλες περικοπές των 13ών τελευταίων χρόνων, από όλες τις κυβερνήσεις ανεξάρτητα από το πώς αυτοπροσδιορίζονται.
Οι αντισυνταξιουχικές αντιλαϊκές πολιτικές που συνεχίζονται οδηγούν όλο τον λαό στην φτώχεια, στην πείνα, στην εξαθλίωση.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προπαγάνδας από τα κυβερνητικά επιτελεία, μέρος του τύπου και των ΜΜΕ, ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να ανησυχούν γιατί το 96% από αυτούς θα πάρει αυξήσεις!
Όλα αυτά αποτελούν μια άθλια προπαγάνδα με μισές αλήθειες που είναι χειρότερες από το ψέμα και πρέπει να καταδικασθούν από όλους.
Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική και βγαίνει από τις δυνάμεις του κ. πρωθυπουργού τόσο από αυτά που μας είπε στην ΔΕΘ, όσο και στην συνάντηση του στις 14/10/2022 με διάφορα συνταξιοδοτικά σωματεία της αρεσκείας του. Από πού προκύπτει ότι τα μέτρα που ο πρωθυπουργός εξήγγειλε θα αυξήσει το περιορισμένο εισόδημα των συνταξιούχων, το οποίο έχει μειωθεί κατά 45%. Όταν οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια πληρώνουν από τις περικοπές που έχουν δεχθεί 8,5δις το χρόνο (13×8,5δις=109δις) και πάνω από 40 δις από τα αποθεματικά των ταμείων τους με το περίφημο PSI για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών.
Αποτελεί μείωση, και μάλιστα πολύ μεγάλη του εισοδήματος των συνταξιούχων η απόδοση μεσοσταθμικής αύξησης 7% μόνο στις κύριες συντάξεις και όχι και στις επικουρικές, όταν έχουμε έναν πληθωρισμό που τρέχει με 12%. Όταν αυτή η αύξηση που θα προκύψει για 980.000 συνταξιούχους θα συμψηφισθεί με την λεγόμενη προσωπική διαφορά του Ν.4387/16 που κατά τα άλλα η σημερινή κυβέρνηση έλεγε θα καταργήσει.
Δεν είναι αύξηση τα 250 ευρώ στους συνταξιούχους που έχουν συντάξεις κάτω των 800 ευρώ όταν σε όλους έχουν κοπεί τα πληρωμένα δώρα τους (13η-14η σύνταξη) το ΕΚΑΣ. Είναι ένα επίδομα ψίχουλα που δεν αναπληρώνει ούτε στο ελάχιστο τις απώλειες των περικοπών. Λένε και ξαναλένε ότι θα καταργήσουνε την εισφορά αλληλεγγύης και κρύβουν ότι τα ποσά των εισφορών αλληλεγγύης είναι δύο. Αυτό της εισφοράς στο λογαριασμό κοινωνικής αλληλεγγύης (σημείωση ότι οι συνταξιούχοι από το 2010 πληρώνουν αλληλεγγύη) που είναι η μεγάλη παρακράτησης (υπέρ ΑΚΑΓΕ) και οι οποία δεν καταργείται. Αλλά καταργεί την φορολογική εισφορά της οποίας τα ποσά είναι πολύ μικρά της τάξεως μερικών ευρώ το μήνα. Σημειώνουμε πως η ίδια φορολογική εισφορά αλληλεγγύης έχει επιβληθεί και στις επικουρικές που επίσης δεν καταργεί. Ούτε τα αναδρομικά του 11μήνου δεν θα δοθούν από την κυβέρνηση με την επίκληση δημοσιονομικών λόγων, σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά σε ένα ελάχιστο ποσοστό 13%.
Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι σήμερα για να δοθούν ουσιαστικές, ριζικές λύσεις στα αιτήματά μας χρειάζεται αγώνες με μεγάλη συσπείρωση, ομαδικότητα και αγωνιστικότητα για να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενη. Αυτή είναι η απάντηση, αυτό πρέπει να κάνουμε, αυτό πρέπει να γίνει για να έρθει η λύση στα προβλήματά μας.
Το Δ.Σ.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα