Τα συμπεράσματα των εκλογών

Στις 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι πολιτικές εκλογές και η Έλληνες πολίτες έδωσαν μεγάλη νίκη στη Ν.Δ. Αυτό ζήσαμε χθες βράδυ, ωστόσο είχε δύο πρωτιές. Πρώτον, με έναν δύσκολο εκλογικό νόμο που ευνοεί τη μεγάλη διαφορά των ψήφων. Το κυβερνητικό κόμμα μετά από μια τετραετία, γεμάτη αναποδιές και δυσκολίες καταφέρνει να αυξήσει την δύναμη του και επιβραβεύεται με εντυπωσιακό τρόπο. Η δεύτερη πρωτιά ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση, η όποια ούσα αντιπολίτευση όχι μόνο δεν κέρδισε τίποτε από τις αναποδιές που μεσολάβησαν για την κυβέρνηση αλλά χάνει και το 1/3 της εκλογικής τους δύναμης. Χθες οι πολίτες έστειλαν το μήνυμα τους. Η δημοκρατία μίλησε. Αυτή τη φορά τα μηνύματα της κάλπης ήταν κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο. Ο λαός αποφάσισε να τηρήσει αποστάσεις ασφαλείας από τις πολιτικές ιδεολογίες και να προκαλέσει πολιτικό σεισμό.

Άκουσε όλα τα κόμματα, κατέγραψε τα μηνύματα τους, αξιολόγησε τα προγράμματα τους, μέτρησε και σύγκρινε όλα τα δεδομένα, τους ίδιους τους πολιτικούς αρχηγούς, τους συνοδοιπόρους τους, την πολιτική τους γλώσσα, τις προθέσεις τους.

Αποφάσισε ότι δεν επιθυμεί πολιτικές συμμαχίες, αλλά σταθερές αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Αποφάσισε κατά των νέων ρίσκων και υπέρ της σταθερότητας και της βεβαιότητας.

Αποφάσισε να ψηφίσει με όρους ενισχυμένης αναλογικής σε ένα σύστημα απλής αναλογικής.

Αποφάσισε να απαγορεύσει αλλαγές.

Αποφάσισε να δώσει σαφείς εντολές σε όλα τα κόμματα διαμηνύοντας ότι δεν έχει παρωπίδες.

Εμείς, οι Συνταξιούχοι από το Σωματείο Μακεδονίας Θράκης, από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά τα οποία έχουμε χάσει όλα αυτά τα χρόνια και τα έχουμε ανακοινώσει σε όλα τα κόμματα και ευελπιστούμε η κυβέρνηση Ν.Δ. που θα προκύψει από τις δεύτερες εκλογές να σταθεί δίπλα στα προβλήματα μας.

Το Δ.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα