Όνειρο θερινής νυκτός οι διακοπές για τους Συνταξιούχους

Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια στα καύσιμα, τα μεταφορικά, στην ενοικίαση καταλυμάτων, αλλά και στα βασικά είδη διατροφής καθιστούν τις φετινές διακοπές των συνταξιούχων όνειρο θερινής νυκτός.

Έτσι λοιπόν, αγαπητοί συνάδελφοι, ξεχάστε τις καλοκαιρινές διακοπές για φέτος, αυτό το ανθρώπινο δικαίωμα το έχουν κάνει ακριβό εμπόρευμα της αγοράς. Το βασικό πακέτο διακοπών θα είναι αυξημένο κατά 20% σε σχέση με το 2022.

Που να πάει ένα ζευγάρι συνταξιούχων με μέση σύνταξη 1000€ όταν το ελάχιστο κόστος διαμονής μιας εβδομάδας σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο και έξοδα μετακίνησης κοστίζει από 1400€ έως 1700€.

Υπάρχουν και οι τυχεροί που έχουν δικό τους σπίτι ή θα φιλοξενηθούν σε κάποιο σπίτι φίλου ή συγγενή.

Δυστυχώς όμως, από το 2010 και την απογραφή των τριών μνημονίων έχουν περάσει 13 χρόνια και όλα αυτά τα δικαιώματα καταργήθηκαν.

Χάθηκαν τα δώρα Χριστουγέννων, του Πάσχα, το επίδομα αδείας για τους συνταξιούχους, και μαζί τους χάθηκαν και οι καλοκαιρινές διακοπές.

Η κυβέρνηση διαφημίζει πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τους συνταξιούχους, ξεχνά να αναφέρει ότι το πρόγραμμα προορίζεται μόνο για 25.000 συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ και όχι το σύνολο των 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων.

Μπερμπεγιάννης Δ.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα