Λάβατε το μήνυμα;

Ο εκλογικός μαραθώνιος επιτέλους έφτασε στο τέλος του. Ανεξάρτητα από το σε ποιό στρατόπεδο ανήκει ο καθένας, νικητών ή ηττημένων, τα μηνύματα της κάλπης ήταν πολλά.

Στους μεν νικητές να προχωρήσουν σε ότι υπόσχονταν, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις τους. Χωρίς καθυστερήσεις μάλιστα, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και δύσκολες οι λύσεις.

Υγεία, παιδεία, οικονομία, δεν μπορούν να περιμένουν. Η Υγεία, όλοι το γνωρίζουν, παρά τα βήματα που έγιναν λόγω της πανδημίας, «νοσεί» ακόμη.

Τα προβλήματα της εκπαίδευσης επίσης πολλά και γνωστά. Όλοι «ποντάρουν» στις μεταρρυθμίσεις, όμως επί δεκαετίες τα «νερά» παραμένουν στάσιμα.

Όσον αφορά την οικονομία ότι και να λεχθεί θα είναι λίγο και περιττό. Η ακρίβεια στην αγορά καλπάζει και όλοι μας έχουμε γονατίσει. Οι μισθοί ίσα ίσα επαρκούν για το πρώτο δεκαπενθήμερο. Τα προβλήματα τα δικά μας πολλά και αυτά, τα αοποία κοινοποιήσαμε σε όλους τους πολιτικούς.

Η αναλογία δε έμμεσων και άμεσων φόρων πιστοποιεί πόσο άδικη παραμένει ακόμη η επιβάρυνση των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων του πληθυσμού.

Άραγε η νέα κυβέρνηση, που προέκυψε από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, έχει πραγματικά λάβει το μήνυμα; Περίοδο χάριτος δεν θα έχει, αλλά ούτε και δικαιούται, αφού βρισκόταν στη διακυβέρνηση του τόπου και την προηγούμενη. Δεν παρέλαβε «καμένη γη».

Όσον αφορά τους ηττημένους το μήνυμα ήταν ένα και «σκληρό». Αλλάξτε! Προφανώς δεν έπεισαν και προφανώς οι λόγοι πολλοί. Όμως όλοι πρέπει να ανασυνταχθούν άμεσα, αφού ο χρόνος είναι αμείλικτος και ο τόπος χρειάζεται ισχυρή, υπεύθυνη και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που θα μπορεί να ελέγχει την κυβέρνηση σε κάθε της βήμα. Μόνο έτσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες.

Όλοι άλλωστε πρέπει να θυμούνται ότι σύντομα θα έχουμε και νέες εκλογικές αναμετρήσεις τον Οκτώβριος, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τον Ιούνιο του 2024 τις ευρωεκλογές. Επομένως, σύντομα θα κριθούν και πάλι όλοι.

Το Δ.Σ. Μακεδονίας-Θράκης

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα