Μειώθηκε ο πληθωρισμός, αυξήθηκαν οι τιμές στα super markets!

Νέα υποχώρηση του πληθωρισμού παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ  κυμάνθηκε στο 7,2%. Τον τόνο στη μείωση έδωσε όπως και στους προηγούμενους μήνες η αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας, ενώ πολύ υψηλές παραμένουν οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και σε μία σειρά άλλων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ειδικότερα οι τιμές στα είδη διατροφής και μη αλκοολούχα ποτά αυξήθηκαν 15,4%. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στα γαλακτοκομικά αυγά 25%, στα έλαια λίπη 23,1%, στα κρέατα 19,3%, στο ψωμί δημητριακά 18,6%, στα λαχανικά 10,9%.

Η τιμή του ρεύματος μειώθηκε 15,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022, ενώ η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε 34,7%, του πετρελαίου θέρμανσης 7,1% και των καυσίμων 6,1%.

Μεγάλες ήταν οι αυξήσεις και σε μια σειρά άλλων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως οι μεταφορές 52,4%, ταξί 32%. Επίσης οι τιμές στα ρούχα παπούτσια 6,5%, στα είδη κατανάλωσης νοικοκυριού 15,7% και των φαρμακευτικών προϊόντων 6,1%.

Μετά από όλες αυτές τις αυξήσεις σε όλα τα είδη, μπαίνει το ερώτημα, πως είναι δυνατόν να πέφτει ο τιμάριθμος; Το σίγουρο είναι ότι μας κοροϊδεύουν.

Δημήτριος Μπερμπεργιάννης

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα