Οι Έλληνες συνταξιούχοι οι γηραιότεροι στην Ευρώπη!

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και πληρωμών των Συντάξεων ΗΔΙΚΑ-ΗΛΙΟΣ του Υπουργείου Εργασίας για τον Ιανουάριο του 2024 που δημοσιεύτηκαν.

Τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ διαψεύδουν και όσους τα τελευταία χρόνια αναληθώς υποστήριξαν ότι δήθεν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες βγαίνουν πολύ νωρίτερα στην σύνταξη σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους πολίτες.

Από το συνολικό πλήθος συνταξιούχων 2.483.559 για τον Ιανουάριο του 2024 το 91,62% των συνταξιούχων, δηλαδή 2.276.00 συνταξιούχοι είναι άνω των 60 ετών και μόνο το 4,3% (107.824 συνταξιούχοι) είναι κάτω των 55 ετών (χήρες-ορφανά).

Τα παραπάνω διαψεύδουν αποστομωτικά τους Μνημονικούς Πολιτικούς και διανοούμενους , οι οποίοι επικαλούνται τη δημογραφική γήρανση του Ελληνικού Πληθυσμού και το πρόβλημα του δημογραφικού που αυτοί δημιούργησαν, προκειμένου να εφαρμόσουν και να μειώσουν για πολλοστή φορά τις συντάξεις.

Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί τα προσεχή χρόνια, αφού η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή «πρωτιά» με τα μεγαλύτερα γενικά όρια συνταξιοδότησης ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Ειδικότερα, από 01/01/2023 καταργήθηκαν όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, πλην ελάχιστον εξαιρέσεων.

Επίσης από 01/01/2022 έχει τεθεί σε ισχύ και η «ρήτρα προσδόκιμου» για περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Από την αρνητική αυτή εξέλιξη πλήττονται κυρίως γυναίκες ασφαλισμένες.

Το Δ.Σ. Μακεδονίας-Θράκης.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα