Ξεμπλοκάρουν οι προσαυξήσεις λόγω παράλληλης ασφάλισης

Έπρεπε να περάσουν 83 μήνες δηλαδή επτά χρόνια για να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των προσαυξήσεων στους χιλιάδες συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση. Ο ΕΦΚΑ φαίνεται πως ενεργοποίησε (επιτέλους) το σχετικό λογισμικό και αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι έθεσε σε λειτουργία τη διαδικασία απονομής των οφειλόμενων.

Ως προς το πρώτο κομμάτι της εφαρμογής του Ν.4387/16 για το διάστημα 13/5/2016 και μετά πρόκειται να γίνει εφαρμογή. Είναι σε εκκρεμότητα η εφαρμογή του Νόμου στους συνταξιούχους πριν από τον Ν.4387/16 σχετικά με τον επανυπολογισμό από 1/1/2019 και ενταύθε για το οποίο ο e-ΕΦΚΑ έχει παραδεχθεί στον εισαγγελέα ότι οι συνταξιούχοι δικαιούνται προσαύξηση στην σύνταξή τους σε ότι έχει σχέση με τον παράλληλο χρόνο που δεν έχει υπολογιστεί, ενώ οι εισφορές τους είναι πληρωμένες.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ οφείλει να ενημερώσει άμεσα τους ασφαλισμένους αναλυτικά για την έναρξη της διαδικασίας. Πόσες εκκρεμότητες θα καλύπτονται σε μηνιαία βάση και πόσα αναδρομικά δικαιούται κάποιος. Τα ποσά που οφείλονται κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 300 ευρώ μηνιαίως.

Δημήτριος Μπερμπεργιάννης

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα