Η ΑΑΔΕ κυνηγάει συνταξιούχους για να φορολογήσει τα αναδρομικά τους

Ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις από το 2017 ερευνά η ΑΑΔΕ, αλλά και παλαιότερες, βάζοντας έτσι στο στόχαστρο και τους συνταξιούχους που εκείνη την περίοδο είχαν λάβει αναδρομικά ποσά.

Έτσι λοιπόν η ΑΑΔΕ βάζει στο μικροσκόπιο εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις από το πρόσφατο παρελθόν, που αφορούν αδήλωτα αναδρομικά.

Σκοπός τους είναι να ελεγχθούν τάχιστα και να τακτοποιηθούν ανοικτές υποθέσεις, κυρίως από το 2017 που παραγράφονται στο τέλος του 2023.

Η ΑΑΔΕ, για το λόγο αυτό, σκοπεύει να αποστείλει 15.000 εκκαθαριστικά με φόρο για το εισόδημα που αναλογεί στους φορολογούμενους.

Επιπλέον, διερευνούνται και παλαιότερες πριν του 2017 υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος του 2014 για τις οποίες υποβλήθηκαν αρχικές εκπρόθεσμες δηλώσεις εντός του 2020.

Ο συνταξιούχος, κατά της πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού του φόρου, έχει τη δυνατότητα άσκησης προσφυγής εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της. Θα πρέπει οι Συνταξιούχοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, επειδή οι κοινοποιήσεις της ΑΑΔΕ γίνονται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο και υπάρχει κίνδυνο να παρέλθει ο χρόνος των 30 ημερών, καθώς μετά ότι ενέργειες πραγματοποιούνται θεωρούνται εκπρόθεσμες και επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Το Δ.Σ. Μακεδονίας – Θράκης

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα