Έχουμε δίκιο, συνεχίζουμε τον αγώνα

Έχοντας μπει σε προεκλογική τροχιά, η κυβέρνηση επιχειρεί, με κάθε μέσο, να επιδείξει φιλολαϊκό πρόσωπο. Διακηρύσσει την οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων, μέσω της αύξησης των συντάξεων 2023 κατά 7,75%, της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 250 ευρώ τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαία σύνταξη έως 800 ευρώ και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, από τις συντάξεις και την καταβολή της 4ης ετήσιας δόσης που προβλέπεται στον Ν4670/2020.

Οι ίδιοι  οι συνταξιούχοι όμως γνωρίζουν ότι η προπαγάνδα της κυβέρνησης απέχει αρκετά από την ζοφερή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει, καθώς η αγοραστική τους δύναμη έχει μειωθεί δραματικά, λόγω της ακρίβειας και της αύξησης του πληθωρισμού.

Εμείς οι συνταξιούχοι της χώρας, εδώ και 13 χρόνια, δεχθήκαμε περικοπές σε όλα τα δικαιώματα στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στην κατάργηση των πληρωμένων δώρων μας, στην κατάργηση του ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Μας στερήσανε ακόμα και την δυνατότητα για κοινωνικό και θεραπευτικό τουρισμό. Όλο και περισσότερο δυσκολεύεται η πρόσβαση στις δομές υγείας.

Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφάρμοσαν σε βάρος των συνταξιούχων και όχι μόνο.

Και ενώ προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός υποσχόταν ότι θα καταργούσε τον Ν4387/16 και όλες τις αδικίες εις βάρος των συνταξιούχων, σήμερα τον αξιοποιεί, καταδικάζοντας περίπου 1.000.000 συναδέλφους και συναδέλφισσες, να μη δουν ονομαστική αύξηση της σύνταξής τους λόγω της προσωπικής διαφοράς, που προέκυψε με τον επανυπολογισμό των παλαιών συνταξιούχων, πριν από τον παραπάνω Ν4387/16.

Τους απαντάμε πως ξέρουμε και εμείς να υπολογίζουμε καλύτερα, μάλιστα και από πρώτο χέρι, τι μας έχουν αφαιρέσει τα τελευταία χρόνια από το εισόδημά μας. Μας κλέβουν 8,5 δις ευρώ το χρόνο και μας επιστρέφουν ελάχιστα.

Ξέρουμε που αποσκοπούν με τα διάφορα επιδόματα ψίχουλα που δίνουν για να «θολώσουν τα νερά» και να μην συζητήσουμε για όλα αυτά που μας αφαιρούν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.

Διεκδικούμε:

  • Την άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων μας
  • Την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξιμες αποδοχές μας
  • Αύξηση της εθνικής σύνταξης στα 600 ευρώ
  • Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των αναδρομικών του 11μήνου δώρων, κύριας και επικουρικής, μειώσεις επικουρικών
  • Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα υγείας με άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού
  • Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ, για να εκκαθαριστούν και να αποδοθούν στους δικαιούχους το συνολικό ποσό των συντάξεών τους, κύριας, παράλληλης, διαδοχικής, εφάπαξ, επικουρικών

Καλούμε τα μέλη μας να ακούνε τι λέει το Σωματείο τους και τα σωματεία συνταξιούχων και όχι μόνο να ενημερώνονται από, αρκετά, ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, που από το πρωί που ξεκινάμε την μέρα μας, μας βομβαρδίζουν με αυξήσεις διπλές και τριπλές, αναδρομικά και πολλά άλλα.

Το Δ.Σ.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα