Εξεταστική για τα Τέμπη: Τι Κατέθεσε ο Θ. Ζηλιασκόπουλος

Στον ανθρώπινο παράγοντα εστίασε στην κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την περίοδο 2010-2015. Αυτό που έκρινε όλες τις μετατάξεις. Τι είπε λοιπόν.

Κάθε μηχανικό σύστημα έχει μια πιθανότητα να αστοχήσει γι αυτό έχεις ανάγκη τον άνθρωπο, ανέφερε απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών-μελών της επιτροπής και πατώντας στην γραμμή άμυνας της κυβέρνησης, πρόσθεσε πως «αν ήταν αυτός ο σταθμάρχης ακόμη και αν υπήρχε το σύστημα δεν λειτουργούσε», καθώς το σύστημα θέλει ανθρώπους καλά εκπαιδευμένους. «Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορούσε να χειριστεί το απλό σύστημα, πόσο μάλλον το πολύπλοκο», είπε, σημειώνοντας ακόμη ότι υπήρχε τοπικός πίνακας τον οποίο δεν ενεργοποίησε.

ο κ. Ζηλιασκόπουλος ρωτήθηκε για τα οικονομικά προβλήματα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και απάντησε ότι παρέλαβε μια εταιρεία χρεοκοπημένη και μη λειτουργική οικονομικά, με μερίδιο αγοράς, που εξαίροντας τον προαστιακό της Αθήνας,  δεν ξεπερνούσε το 5% «ήταν μια εταιρία ζημιογόνα με έσοδα 110 εκ. € και έξοδα 340 εκ. €. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η μείωση του προσωπικού δεν επηρέασε την ασφάλεια, καθώς οι μετατάξεις αφορούσαν κυρίως διοικητικό προσωπικό και όχι παραγωγικές ειδικότητες.

Από τους 570 μηχανοδηγούς μετατάξαμε μόλις 120 και ήταν μεγάλης ηλικίας ή είχαν προβλήματα υγείας. Είχαμε επαρκές προσωπικό σε μηχανοδηγούς και είχαμε 2 μηχανοδηγούς ανέφερε.

Αυτό το οποίο μπορώ να του πω από την εμπειρία μου στα τρένα, είναι ότι όλα αυτά που καταθέτει είναι ηλιθιότητες. Δε μας λέει τίποτε αφού ήταν τόσο ανίκανός ο σταθμάρχης, ποιος είναι αυτός που έκρινε ότι είναι ικανός γι αυτή τη θέσης. Ας μας πει πόσοι από τους μηχανοδηγούς που αποσπάστηκαν ήταν άρρωστοι, ούτε ένας μπορώ να πω και μάλιστα στην πρώτη γραμμή μηχανοδήγησης. Αλλά, το κυριότερο είναι τα συστήματα ασφαλείας τοποθετούνται για να προλάβουν τυχόν λάθος ανθρώπου. Σε περίπτωση που δούλευαν όλα τα συστήματα ασφαλείας δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει η  σύγκρουση κ. Ζηλιασκόπουλε. Το μόνο που καταφέρατε όλοι σας ήταν να διαλύσετε τον σιδηρόδρομο. Ντροπή σας.

Μπερμπεργιάννης Δημ.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα