Πρώτη συνάντηση με τα Σωματεία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση των τριών συλόγων του ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης (Σύλλογος Φίλοι Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης, Σωματείο Συντ/χων Σιδηρ/κών Β.Ε. “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ”, Σύνδεσμος Συντ/χων Σιδηρ/κών Μακ. -Θράκης).
Η πρωτοβουλία ήταν του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του ΣΦΣΘ Κωνσταντίνου Πάταρα και Γιάννη Χαρίση, όπου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως:
1. Η έκδοση του βιβλίου του κ. Τάκη Παπαδημητρίου μέσα από το οποίο προσπαθεί να αναδείξει την ιστορικότητα του χώρου του σιδηροδρομικού μουσείου καθώς επίσης και την σημασία της επιστροφής του βαγονιού του Σουλτάνου Αμπντούλ Αζίζ που βρίσκεται στην Αθήνα.
2. Η δημιουργία κενοταφίου στον χώρο του παλαιού σταθμού στην μνήμη των σιδηροδρομικών που χάθηκαν κατά την διάρκεια των πολέμων καθώς επίσης για τους αγώνες των σιδηροδρομικών για την ανάπτυξη της οικονομίας στην χώρα μας. Είναι μια τεκμηριωμένη πρόταση του κ. Τάκη Παπαδημητρίου.
3. Δημιουργία λέσχης σιδηροδρομικών, για την οποία γίνεται προσπάθεια εύρεσης χώρου σε συνεννόηση με την ΓΑΙΑΟΣΕ.
4. Συντονισμός δράσης για την επιστροφή και στέγαση του καπνιστηρίου βαγονιού. (Στις 9/5 στάθληκε κοινή επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ για την επιστροφή του.)
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικές προτάσεις και με την θέληση να ξαναβρεθούμε σύντομα. Συμμετείχαν οι Πάταρας Κωνσταντίνος, Μυλωνάκης Ανδρέας από ΣΦΣΘ, Τζήκας Νίκος, Χατζηκωνσταντίνου Παύλος Αναγέννηση, Πιτυτζόγιας Βασίλης, Γιαννακούδης Γιάννης Μακ. Θρακ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα