Οι συνταξιούχοι δεν θα γίνουμε τροφή στους εμπόρους της υγείας

Οι συνταξιούχοι διαμαρτυρόμαστε για τις πολιτικές της παραπέρα εμπορευματοποίησης της υγείας γενικότερα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που η κυβέρνηση προωθεί. Απαιτούμε μέτρα και λύσεις στα προβλήματα μας, για ένα καθολικό δημόσιο δωρεάν σύστημα, σταματώντας κάθε παραπέρα εμπορευματοποίηση. Απαιτούμε άμεση πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών, να ανοίξουν κλειστές νοσοκομειακές μονάδες και θεραπευτήρια που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, και δωρεάν φάρμακα.

Ως εργαζόμενοι πληρώσαμε μια ζωή την αβάσταχτη φορολογία, τις κρατήσεις για την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την σύνταξη μας. Από τα ασφαλιστικά μας ταμεία, οι κυβερνήσεις έχουν καταληστεύσει τις εισφορές μας, ποτέ με άτοκες καταθέσεις στις τράπεζες, ποτέ τζογάροντας αυτές στα χρηματιστήρια.

Την περίοδο της κρίσης με το λεγόμενο PSI, έκλεψαν πάνω από 40 δις για την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, από τις περικοπές των κυρίων συντάξεων, των επικουρικών συντάξεων, των συντάξεων χηρείας, του ΕΚΑΣ, των πληρωμένων δώρων κάθε χρόνο. Οι περικοπές αυτές αριθμούν 8,6 δις.

Σήμερα, μετά από τόσες περικοπές, οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να πληρώνουν αλληλεγγύη για τη νέα γενιά με παρακράτηση για το ΕΚΑΓΕ, το ποσό έχει φθάσει στα 9 δις.

Πληρώνουμε για την υγεία 6% από την κύρια και 6% από την επικουρική, καθώς και 6% παρακράτηση για τη χηρεία.

Μετά από όλα αυτά, έρχεται ο λαλίστατος υπουργός υγείας να μας πει ότι είμαστε ευχαριστημένοι γιατί θα δημιουργήσει απογευματινά χειρουργεία, την στιγμή που δεν έχει πρωινά, που θα στοιχίζουν από 300 έως 3000 ευρώ στο παθόντα λες και αυτά είναι στραγάλια.

Αφού λοιπόν μας έχουν κυριολεκτικά ξεζουμίσει με τις περικοπές, την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τώρα έρχονται να μας πετάξουν στα θηρία του κέρδους της εμπορευματοποιημένης υγείας για να μας στέλνουν μια ώρα αργότερα στον άλλο κόσμο. Για όλους αυτούς τους λόγους οι συνταξιούχοι θα πρέπει να αγωνιστούμε στον δρόμο, γιατί γνωρίζουμε ότι αυτά που κερδίσαμε, εμποδίσαμε, αποκρούσαμε οφείλονται στον αγώνα, δεν είναι χάρισμα κανενός πρωθυπουργού, υπουργού ή τραπεζίτη.

Αυτά που σήμερα διεκδικούμε είναι δίκαια και πληρωμένα από την δουλειά μας και τον ιδρώτα μας και θα τα διεκδικούμε μέχρι να δικαιωθούμε.

Το Δ.Σ. Μακεδονίας-Θράκης

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα