Οι Προτάσεις του Σωματείου μας για συντάξεις και ασφαλιστικό

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΘΡΑΚΗΣ

ΒΑΣ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 30 2ος όροφος τ.κ. 54624 τηλ. 2310272410 Fax 2310285726

email: sssmakthrak@gmail.com  Ιστοσελίδα: sssmakthrak.gr 

 

Θεσσαλονίκη: 09-05-2023

ΠΡΟΣ: Όλα τα Πολιτικά Κόμματα

 

Οι Προτάσεις του Σωματείου μας για συντάξεις και ασφαλιστικό

Οι Βουλευτικές εκλογές της 21 Μαΐου αποτελούν στοίχημα για πολλές και διαφορετικές ομάδες πολιτών. Οι συνταξιούχοι, οι πλέον αδικημένοι της τελευταίας 15ετείας, ελέω οικονομικής κρίσης και λιτότητας, ζητούν αλλαγή πορείας. Διεκδικούν δεσμεύσεις ώστε να αυξηθεί το εισόδημά τους. Καλούνται όλα τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν επί αυτών των προτάσεων, ώστε να πείσουν τους συνταξιούχους τους, τους πιο αυστηρούς κριτές, για τις προθέσεις τους.

  1. Η πανδημία και οι συνέπειες των εφαρμοζόμενων μνημονίων αλλά και του απαράδεκτου πολέμου, οξύνουν ακόμα περισσότερο τα συνταξιοδοτικά, τα ασφαλιστικά και τα οικονομικά μας προβλήματα. Ιδιαίτερα σήμερα που η ακρίβεια καλπάζει, σε καύσιμα, ρεύμα, αέριο και σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά, με αποτέλεσμα η καθημερινότητά μας να γίνεται όλο και πιο δύσκολη.
  2. Απαιτούμε την ενίσχυση του δημόσιου ΕΣΥ για αξιοπρεπή παροχή υγείας για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, όπως ήταν πριν την ενοποίηση των ταμείων. Αύξηση του αριθμού των συμβεβλημένων ιατρών όλων των ειδικοτήτων του ΕΟΠΥΥ και βελτίωση των διατάξεων του ενιαίου κανονισμού υγείας.
  3. Απαιτούμε την μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος και των άμεσων φόρων σε βασικά είδη διατροφής, καύσιμα και άλλα.
  4. Απαιτούμε η κυβέρνηση να καταργήσει την προσωπική διαφορά του Ν.4387/16 και οι αυξήσεις κατά έτος να είναι σε όλες τις καταβαλλόμενες συντάξεις ( Εθνική-Ανταποδοτική- Προσωπική- διαφορά). Αύξηση του αφορολόγητου για να σταματήσει ο κατήφορος της πλήρους φτωχοποίησης των συνταξιούχων.
  5. Απαιτούμε την 13η και 14η σύνταξη όπως ήταν πριν την εφαρμογή του Ν.4093/12.
  6. Απαιτούμε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους συνταξιούχους. Σήμερα το ταμείο ΕΚΑΓΕ έχει 14 δις ευρώ.
  7. Απαιτούμε την κατάργηση της εισφοράς υγείας από την επικουρική σύνταξη και η κράτηση υπέρ ΕΟΠΥΥ να είναι 4% από την υψηλότερη σύνταξη.
  8. Απαιτούμε τα αναδρομικά 11μήνου δώρων και επικουρικών να δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνον σε όσους έκαναν αγωγή και μάλιστα εφάπαξ και όχι σε 3 η 4 ετήσιες δόσεις.
  9. Απαιτούμε την χορήγηση των αυξήσεων και στις επικουρικές συντάξεις
  10. Απαιτούμε την κατάργηση του Νέου Ταμείου ΤΕΚΑ καθώς η αναλογιστική μελέτη δείχνει ότι σε βάθος 50ετίας θα κοστίσει στο δημόσιο 70 δις.
  11. Απαιτούμε την επανεξέταση της τιμολόγησης χρέωσης φαρμάκων- μείωση της συμμετοχής μας.
  12. Απαιτούμε την επαναφορά του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους η κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ.
  13. Απαιτούμε αναλογική σύνταξη σε όσους δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων που είναι 4500 όπως γίνεται σε όλα τα κράτη.
  14. Απαιτούμε τα ποσοστά της ανταποδοτικής σύνταξης του Ν.4670/20 να εφαρμοστούν και από τα 15 έτη έως τα 30.

ΤΟ Δ.Σ.  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ      

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα