Μέτρα για την ακρίβεια

Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και ειδικά των συνταξιούχων δοκιμάζονται από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια τις αυξήσεις σε ρεύμα πετρέλαιο, το ράλι στις τιμές των ενοικίων, την απαξίωση της δημόσιας υγείας,  οι μεγάλες αυξήσεις σε όλα τα τρόφιμα. Οι αναποτελεσματικές πολιτικές της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν αναχαιτίζουν, αλλά νομιμοποιούν τα αδιέξοδα.

Βλέπουμε όλοι μας το εισόδημά μας να εξανεμίζεται πολύ πριν το τέλος του μήνα. Η έρευνα των τελευταίων ημερών έδειξε ότι 6 στους 10 τα χρήματα τους δεν επαρκούν μετά την εικοστή μέρα. Οι οφειλές μας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, εφορία διογκώνονται, έχοντας υπερβεί τα 270€. Η σωρευτική αύξηση του πληθωρισμού στα τρόφιμα έχει φτάσει στο 27% πολύ πιο πάνω από άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπου οι μισθοί είναι σημαντικά υψηλότεροι, αλλά η κυβέρνηση αρκείται σε «καλάθια» και pass.

Τα τελευταία δύο χρόνια, τα σουπερμάρκετ έχουν βγάλει 2 δις παραπάνω κέρδη, και οι τράπεζες 7,8 δις.  Κι ενώ κέρδισαν 3 δις  από τις υπέρογκες τραπεζικές χρεώσεις, το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε ανήλθε σε μόλις 41 εκ.

Τα μέτρα που έπρεπε να παρθούν κατά την ταπεινή μου άποψη, θα έπρεπε να είναι: Η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, ενίσχυση των ελέγχων στην αγορά και πρόστιμα σε όσους αισχροκερδούν. Έλεγχος της τιμής από τον παραγωγό μέχρι τον καταναλωτή. Είναι απαράδεκτο η τιμή του παραγωγού να είναι πάνω από 200%. Επίσης, αναγκαία είναι η ενίσχυση του καταναλωτικού κινήματος ώστε να συμβάλει ενεργά στην ανάδειξη των σημείων αισχροκέρδειας και των στρεβλώσεων στην αγορά. Ακόμη, ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς καθώς και την άρση των αδικιών που εισήγαγαν οι νόμοι του Σύριζα και της ΝΔ, με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και αλλαγή των συντελεστών αναπλήρωσης από το 20ο έτος. Όλοι εμείς δεν θέλουμε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας να φεύγουν από την πατρίδα μας αναζητώντας καλύτερη προοπτική στο εξωτερικό, αλλά να μπορούν να μείνουν εδώ, να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να δημιουργήσουν οικογένειες στην πατρίδα τους.

Το Δ.Σ. Μακεδονίας-Θράκης.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα