Κυβέρνηση επικοινωνιακής διαχείρισης

Επικρατεί η αίσθηση ότι το κράτος υποχωρεί και ο πολίτης αισθάνεται απροστάτευτος σε κάθε κίνδυνο, σε κάθε δύσκολη στιγμή που μπορεί να προκύψει. Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεκινήσει με πολύ αρνητικό τρόπο τη νέα της θητεία μετά τη διπλή εκλογική αναμέτρηση Μαΐου-Ιουνίου. Ένα καλοκαίρι γεμάτο επιτελικές αποτυχίες, στην πολιτική προστασία, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προστασία του πολίτη και της ανθρώπινης ζωής.

Το αίσθημα της ασφάλειας έχει πληγεί βάναυσα, συλλογικά στην ελληνική κοινωνία. Επικρατεί η αίσθηση ότι το κράτος υποχωρεί και ο πολίτης αισθάνεται απροστάτευτος σε κάθε κίνδυνο, σε κάθε σύσκολη στιγμή που μπορεί να προκύψει. Ο κύκλος της αποτελεσματικής διαχείρισης των γεγονότων δείχνει να μην έχει τέλος.

Επιπλέον, η καθημερινότητα επιβραδύνεται από μια εκρηκτική αύξηση στις τιμές βασικών προϊόντων και καταναλωτικών αγαθών που χρειάζεται ο άνθρωπος για την αξιοπρεπή διαβίωση του και στο πεδίο αυτό η κατάσταση μοιάζει ενεξέλεγκτη, με την κυβέρνηση σε ρόλο θεατή παρά τις διαβεβαιώσεις περί ελέγχων στην αγορά και προστίμων σε όσους κερδοσκοπούν εις βάρος των καταναλωτών.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να εξετάσει τα προβλήματα στη ρίζα τους, να διαγνώσει τις αιτίες που τα προκαλούν και να προσπαθήσει την ουσιασική επίλυση τους, παρακολουθοούμε μια παράσταση επικοινωνιακής διαχείρισης με τα πραγματικά προβλήματα κάτω από το χαλί και σαθρές δικαιολογίες για κάθε αποτυχία της χωρίς κάποια ανάληψη πολιτικής ευθύνης, χωρίς μια συναίσθηση της πραγματικότητας, χωρίς κάποια προσπάθεια αντίδρασης έναντι των διαλυτικών αυτών φαινομένων.

Συνομοσιολογίες, αμφισβήτηση επιστημονικών δεδομένων, μεταθέσεις ευθύνης. Όλα τα παραπάνω δεν βοηθούν στην επούλωση των πληγών. Το αντίθετο μάλιστα, τις επιτείνουν και μεγαλώνουν περαιτέρω το εύρος των συνεπειών τους. Η χώρα μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά παρόμοιες στάσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Το Δ.Σ. Μακεδονίας-Θράκης.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα