Όχι στην εξαθλίωση. Όχι στο επίδομα προσωπικής διαφοράς των 100€!

Επίδομα «προσωπικής διαφοράς» προωθεί για δεύτερη σερί χρονιά η κυβέρνηση. Μάλιστα αυτή τη χρονιά τα ποσά που λαμβάνουν οι δικαιούχοι είναι πολύ λιγότερα. Φέτος, όπως εξήγγειλε ο υπουργός οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, το εν λόγω επίδομα «της ντροπής» θα είναι από 100-200€.

Όλα αυτά, για εκείνους τους «άτυχους» 750.000 συνταξιούχους , που ακόμα κουβαλάνε στη σύνταξη τους τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά» το εφεύρημα  του «Νόμου Κατρούγκαλου» που η κυβέρνηση Μητσότακη επέλεξε να διατηρεί ανέπαφο.

Άρα ρο 1/3 των συνταξιούχων για δεύτερη σερί χρονιά θα χάσει τις αυξήσεις στις συντάξεις του. Επειδή βρέθηκε με προσωπική διαφορά από επαναϋπολογισμό που έγινε πριν από 5 χρόνια . Πέρυσι έχασε αυξήσεις 7,5 ανά μήνα και φέτος αναμένεται να χάσει άλλο 3,2%, και ως αντίδωρο του δίνουν εφάπαξ ετήσιο ψίχουλο ως επίδομα!

Έπρεπε η προσωπική διαφορά να έχει καταργηθεί ήδη από το 2019, όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση και υπήρχε προεκλογική δέσμευση από τον Κ. Μητσοτάκη για την κατάργηση της.

Μια δέσμευση που δεν τηρήθηκε. Άλλωστε είναι πολύ «βολικός» ο Νόμος «Κατρούγκαλου» όταν μειώνεται η δαπάνη του ΕΦΚΑ.

Οι συνταξιούχοι που έχουν υποστεί τα πάνδεινα στα χρόνια των μνημονίων και της πανδημίας, έχουν κάθε δικαίωμα  να απατούν και να λαμβάνουν (επιτέλους) ολόκληρη και ατόφια την αύξηση τους. Δεν αποτελεί δώρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι υποχρέωση της έναντι του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας.

Μπερμπεργιάννης Δ.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα