Τέμπη: Αλλοιώθηκαν οι διάλογοι του Σταθμάρχη. Μονταρισμένο το ηχητικό

Αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη που «ξεριζώθηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ, λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη αποκαλύπτει το Βήμα.

Το Βήμα αποκαλύπτει αλλοίωση των διαλόγων του Σταθμάρχη τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών, μετά την ανάλυση των τεσσάρων λέξεων του επίμαχου διαλόγου τη νύχτα της 28 Φεβρουαρίου 2023.

Όπως προκύπτει από νεότερα έγγραφα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΛΑΣ, που παρουσιάζει η εφημερίδα, η απόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία –όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο – , αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά.

Ο αστυνομικός συντάκτης αφού παρουσίασε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, στη συνέχεια τόνισε «τα ερωτήματα μεγεθύνονται , αφού στελέχη του ΟΣΕ είχαν αναφέρει ότι παρέδωσαν στην τροχαία Λάρισας τις σχετικές μαγνητοφωνήσεις, τις πρώτες ώρες μετά το ατύχημα. Ωστόσο, με βάση νέα έγγραφα διαπιστώνεται ότι αυτές δόθηκαν στην Ελληνική αστυνομία στις  3 Μαρτίου, δηλαδή τρεις μέρες αργότερα», και συμπλήρωσε «έτσι, κύριο ζητούμενο είναι ποιος είχε μπει παράνομα στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ τις πρώτες μέρες μετά το τραγικό συμβάν, ποιοι πήραν τους διαλόγους του σταθμάρχη και έκαναν συρραφή συνομιλιών, παραποιώντας τους τελικά».

Το Δ.Σ. Μακεδονίας-Θράκης

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα