Ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη

Τροπολογία που θεσπίζει ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε για τη διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ρύθμιση ο πρόεδρος και τα μέλη της «δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται  για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στο πλαίσιο της λειτουργίας της επιτροπής».

Ειδικότερα στην τροπολογία προβλέπεται ότι «ο Πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών στις 28/2/2023, που συστήθηκε και συγκροτήθηκε με την υπ. αρ. 71651/6-3-2023 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ασκούν τα καθήκοντά τους ανεξάρτητα και αμερόληπτα.

Δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφου που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στο πλαίσιο της λειτουργίας της ως άνω επιτροπής, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα