Όσα είπε ο πρωθυπουργός στην 88η ΔΕΘ – Υποσχέσεις ή εξαγγελίες

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Πρωθυπουργού στην 88η ΔΕΘ στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Μοίρασε αβέρτα υποσχέσεις ο Πρωθυπουργός και παρουσίασε το μαύρο ως άσπρο, ως μπλε, ως πολύχρωμο, αλλά όχι ως μαύρο.
45 μέτρα ανακοίνωσε ο κ. Πρωθυπουργός που αφορούσε ενίσχυση μισθών, συντάξεων, στήριξη της οικογένειας και των ευάλωτων, παρεμβάσεις για στέγη, πρωτοβουλίες για την επιχειρηματικότητα.
Όποιος τον άκουσε έστω και για λίγο στη ΔΕΘ σίγουρα έχει μείνει με την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι ένας επίγειος παράδεισος και ότι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι απόλυτα ασφαλείς, σταθεροί και προστατευμένοι.
Σε ότι αφορά τους συνταξιούχους συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλες ότι:
Από την 01-01-2025 αυξάνονται εκ νέου περισσότερες από 2 εκατομμύρια συντάξεις με βάση τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ από 2,2 έως 2,5%.
Πριν τα Χριστούγεννα θα διατεθούν 243 εκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη ενίσχυση σε 2 εκατομμύρια ευάλωτους συμπολίτες μας. 670.000 συνταξιούχοι με εισόδημα ως 1.600€ που έχουν ακόμα προσωπική διαφορά θα λάβουν ως 200€, ενώ 767.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιού θα εισπράξουν μια επιπλέον δόση 220.000 αναπηρικών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ και από τον ΕΦΚΑ θα ενισχυθούν με 200€ το ίδιο θα ενισχυθούν και 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες και 205.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα το λάβουν το Δεκέμβριο αυξημένο κατά 50%.
Εμείς σαν συνταξιούχοι έχουμε να πούμε στον πρωθυπουργό ότι τα προβλήματα μας είναι πολλά, δεν ακούσαμε τίποτα όπως είχε υποσχεθεί για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, δεν μας είπε τίποτα για την εισφορά αλληλεγγύης, για την επαναφορά του ΕΚΑΣ, την κατάργηση από την επικουρική το 6% υπέρ υγείας, την επιστροφή των δομών που μας οφείλουν και τα αναδρομικά , κρίνουμε ότι οι παροχές είναι χωρίς αντίκρισμα, απουσία οράματος και μια υποκριτική αυτοκριτική που δεν πείθει. Μας μοίρασε αυξήσεις που δεν καλύπτουν τον πληθωρισμό, και όλα αυτά την στιγμή που το πραγματικό εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών μειώνεται ραγδαία κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Επιχείρησε να βαφτίσει ως μεγάλη επιτυχία την ανακαίνιση κάποιων κτιρίων που στεγάζουν μονάδες Υγείας, την στιγμή που το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης γραμμής.
Δεν μπορεί με ημίμετρα να μπαλώσει λάθη δικών του πολιτικών, ενώ παραπέμπει για καλύτερες μέρες τον ελληνικό λαό στο 2027, για να αποκρύψει την πρωτοφανή λεηλασία, με την ανοχή της κυβέρνησης, της αγοραστικής δύναμης των πολιτών από την ιλιγγιώδη αθροιστική πληθωριστική πίεση τα τελευταία τρία χρόνια.
Το Δ.Σ. Μακεδονίας-Θράκης

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα