ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Σ.Σ.Σ.ΜΑΚ-ΘΡΑΚΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24-10-23

 

 

 ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΟΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Συνάδελφοι συνταξιούχοι της βορείου Ελλάδας, είμαστε σήμερα εδώ στο ξενοδοχείο Holiday Inn και θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους τους φορείς (κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτικούς, κυβερνητικούς) αλλά και τον Ελληνικό λαό ότι οι συνταξιούχοι αρνούνται στο εξής να δεχθούν άλλη οικονομική και κοινωνική ταπείνωση.

Βροντοφωνάζουμε για να ακούσουν όλοι ότι ΔΕΝ οδηγήσαμε ΕΜΕΙΣ οι συνταξιούχοι τη χώρα σε αυτό το αδιέξοδο.

Τεράστια τα προβλήματα που βιώνουμε σήμερα οι συνταξιούχοι και η Ελληνική κοινωνία . Από τη μια έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια ,την αισχροκέρδεια στα καύσιμα και τρόφιμα που ροκανίζουν την σύνταξή μας ,την έλλειψη φάρμακων και κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία και από την άλλη πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά με τη μία και μοναδική αύξηση του 3,1% από 1/1/24 που ανακοίνωσε ο υπουργός εργασίας και φυσικά όχι σε όλους αφού αποκλείονται το 1/3 των συνταξιούχων λόγω προσωπικής διαφοράς.

Γι’ αυτό λοιπόν θα επιδιώκουμε από τώρα και στο εξής να καταλογίζουμε τις πολιτικές ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν και θα αντιστεκόμαστε σε κάθε νέα αφαίμαξη και λεηλασία της σύνταξής μας.

Καθημερινά θα διεκδικούμε την επιστροφή όλων αυτών που άδικα μας αφαίρεσαν χωρίς να μας ρωτήσουν.

 Απαιτούμε:

1) Την ενίσχυση του δημόσιου ΕΣΥ για αξιοπρεπή παροχή υγείας, για ιατροφαρμακευτική , νοσοκομειακή περίθαλψη και αύξηση των συμβεβλημένων ιατρών όλων των ειδικοτήτων του ΕΟΠΥ.

2) Την μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος και των άμεσα φόρων σε βασικά είδη διατροφής, καύσιμα και ενέργεια.

3) Η κυβέρνηση να καταργήσει την προσωπική διαφορά του Ν.4387/16 και οι αυξήσεις να είναι σε όλες τις συντάξεις (εθνική ανταποδοτική).

4) Την αύξηση στις επικουρικές συντάξεις ,που δεν δίνετε και ούτε θα δοθεί στο μέλλον αφού ισχύει η <<ρήτρα μηδενικού ελλείμματος>> ειδικά μετά την λειτουργία από 1/1/22 του ταμείου κεφαλαιοποιητικής ασφάλισης (ΤΕ.ΚΑ) που δημιουργεί κάθε χρόνο έλλειμμα της τάξεις των 165 εκατ. Ευρώ, που σε βάθος χρόνου θα εξαερώσουν τις συντάξεις μας.

5) Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους συνταξιούχους (Σήμερα το ταμείο ΕΚΑΓΕ έχει 14 δις ευρώ).

6) Την 13η  και 14η  σύνταξη ‘όπως ήταν πριν του Ν.4093/12.

7) Να δοθούν τα αναδρομικά του 11μηνου (Ιούνιος του 2015-Μαίος 2016) στα δώρα κύριων και επικουρικών σε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο σε όσους έχουν κάνει αγωγές.

8) Την επαναφορά του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους (από την κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ)

9) Την κατάργηση της εισφοράς υγείας στην επικουρική σύνταξη.

10) Την κατάργηση του νέου ταμείου ΤΕΚΑ ,καθώς η αναλογιστική μελέτη δείχνει ότι σε βάθος 50ετίας θα κοστίσει το διπλάσιο.

Ώριμοι πλέον στην ηλικία και πολιτικά, κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους ότι οι Συνταξιούχοι δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ότι με τη βία μας έχουν αφαιρεθεί από κύριες και επικουρικές συντάξεις.

                                                 ΤΟ Δ/Σ

Κατεβάστε το ψήφισμα σε pdf

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα