Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά

Εκ του γεγονότος ότι οι αποφάσεις του ΣΤΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν χαρακτήρα αναγκαστικής εκτέλεσης και δεν χρίζουν νομοθετικής ρύθμισης ή υπουργικής απόφασης, παράγοντες του ΕΦΚΑ αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει η καταβολή των αναδρομικών σε όσους έχουν τελεσίδικες αποφάσεις των αναδρομικών.

Η καταβολή των αναδρομικών που προκύπτουν από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και από τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και επίδομα αδείας για τις κύριες συντάξεις 350.000 συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις, χωρίς να είναι γνωστές οι κυβερνητικές προθέσεις εάν και κατά πόσο θα γίνει επέκταση στους υπόλοιπους συνταξιούχους που δεν άσκησαν αγωγές.

Η καταβολή αναδρομικών αφορά το 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 και ανέρχονται σε 800€ για δώρα και από 500-880€ για τις επικουρικές ανά έτος, ερχόμενου του υπολογισμού των αναδρομικών από τον Ιούλιο 2020 (δηλαδή, 3,5 χρόνια).

Τον περασμένο Ιούλιο το ΣΤΕ με την αριθ. 1342/2023 πιλοτική απόφαση που συμμετείχε και το Σωματείο μας έκρινε ότι, τα δώρα που είχαν καταργηθεί δεν καταβάλλονται καθώς  “δεν υφίσταται αγώγιμη αξίωση” για τις παροχές αυτές για τον μετά την 12-5-2016. Σύμφωνα με το δικαστικό των αποφάσεων του ΣΤΕ τα αναδρομικά (για δημοσιονομικούς λόγους) ενώ τα δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι, πρέπει να λάβουν μόνο όσοι έχουν κάνει αγωγές έως 31-7-2020 όταν δηλαδή δημοσιεύτηκε ο Ν. 4714/20.

Τι απαιτούμε:

Μετά και την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2014 και τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για το δημοσιονομικό πλεόνασμα και το συμπέρασμα (λεφτά υπάρχουν) και επειδή τα λεφτά αυτά είναι δικά μας, βγήκαν από τις τσέπες μας, απαιτούμε την άμεση και καθολική καταβολή όλων των μνημονιακών περικοπών χωρίς (ψευδο)προϋποθέσεις και (ψευδο)εξαιρέσεις.

Την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Αυξήσεις που πραγματικά να υπερκαλύπτουν τις επιπτώσεις του τιμάριθμου και του προϋπολογισμού και όχι επιδόματα pass και επιταγές φτώχιας που καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους, όπως εξαιρείται ένας στους τρεις συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά.

Άμεση κατάργηση της ΕΑΕ (εισφορά Αλληλεγγύης).

Το Δ.Σ. Μακεδονίας-Θράκης.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα