Να δοθούν άμεσα λύσεις στα αυξημένα προβλήματα των Συνταξιούχων

Τις τελευταίες ημέρες και όχι μόνο μια μεγάλη μερίδα ΜΜΕ (έντυπων και ηλεκτρονικών) μέσα από μια αχαλίνωτη προπαγάνδα για λογαριασμό της κυβέρνησης, προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι σε λίγες μέρες οι συνταξιούχοι θα γεμίσουν τα πορτοφόλια τους με χρήματα από τις επικείμενες αυξήσεις στις συντάξεις μας.

Ποια είναι η αλήθεια.

Οι περικοπές όλων των κυβερνήσεων από το έτος 2010 σε όλα τα δικαιώματα μας είναι εδώ, κάνουν τις συντάξεις μας πενιχρά επιδόματα και μαυρίζουν την ζωή μας.

Είναι εδώ οι ατελείωτες περικοπές των συντάξιμων αποδοχών, οι περικοπές των δώρων μας, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας, η αύξηση των κρατήσεων για την υγεία κατά 6%, η επιβολή 6% στις επικουρικές, η αύξηση της συμμετοχής μας στα φάρμακα.

  • Η μη καταβολή των αναδρομικών του 11μήνου 2015-2026 των επικουρικών και δώρων.
  • Η προσωπική διαφορά του Νόμου Κατρούγκαλου που διατηρείται από την κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις για κατάργηση του.
  • Η αρπαγή δεκάδων δισεκατομμυρίων από τα ασφαλιστικά μας ταμεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
  • Οι οφειλές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Οι περικοπές στις συντάξεις μέσω της ακρίβειας που τσακίζει το εισόδημα μας.

Ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Πενιχρές αυξήσεις,

οι οποίες πενιχρές αυξήσεις έδωσε η κυβέρνηση της προηγούμενης θητείας της μετά από δεκατρία χρόνια είναι πολύ κάτω από την άνοδο του πληθωρισμού και δεν αποδόθηκαν σε όσους συνταξιούχους είχαν προσωπική διαφορά. Το ίδιο θα επαναληφθεί και φέτος με την αύξηση του 3%. Δεν δόθηκε ποτέ καμία αύξηση στις επικουρικές συντάξεις.

Για όσους από τους συνταξιούχους το άθροισμα των συντάξεων τους πέρασε κάποια λογιστικά όρια τους πρόκυψε εισφορά αλληλεγγύης (ΕΚΑΓΕ). Τα ίδια και για τις συντάξεις που πέρασαν τα φορολογικά όρια.

Τώρα οι νέες αυξήσεις της τάξης  του 3% που θα δώσει η κυβέρνηση από 01-01-2024 όπως αναγράφεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, καθώς και κάποια πενιχρά επιδόματα, τη στιγμή που οι τιμές απογειώνονται, θα επιφέρεις στις συντάξεις μας ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις, αφού θα επαναληφθούν τα ίδια με το 2023 φαινόμενα προς το χειρότερο.

Τα αποθεματικά του επικουρικού (ΕΤΕΑ) των παλαιών συνταξιούχων μετά την νομοθέητηση του λεγόμενου ατομικού «κουμπαρά» στο ΤΕΚΑ, είναι στο τελείωμα τους και οι επικουρικές συντάξεις θα βρεθούν σε κίνδυνο το επόμενο διάστημα.

Σε αυτούς λοιπόν που προσπαθούν να μας γεμίσουν τα πορτοφόλια με αέρα κοπανιστό απαντάμε με την γνωστή παροιμία «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Το Δ.Σ. Μακεδονία Θράκης.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα