Ετοιμάζει ρύθμιση η κυβέρνηση για τις συντάξεις δικαστών

Λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης θα επιδιώξει να δώσει άμεσα το οικονομικό επιτελείο στην αντιπαράθεση κυβέρνησης δικαστών για το πρόβλημα των συντάξεων τους μετά τις αμετάβλητες αποφάσεις της ολομέλειας του ελεγκτικού συνεδρίου. Στόχος είναι να εφαρμοστεί μεν η απόφαση, χωρίς να κινδυνεύσει η δημοσιονομική σταθερότητα και να προστατεύσει το ασφαλιστικό σύστημα από νέα ελλείμματα.

Η κυβέρνηση «θεωρεί φρόνιμο» να αποφασίσει τη ρύθμιση λίγο πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού το Νοέμβριο, ο οποίος θα συμπεριλάβει τις όποιες αυξήσεις  των συντάξεων των συνταξιούχων δικαστών. Η ρύθμιση θα προβλέπει επαναϋπολογισμό  των συντάξεων με βάση τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης. Ωστόσο, το τελικό ποσό θα φθάνει το 80% των αποδοχών ων εν ενεργεία συναδέλφων τους, όπως αξιώνουν. Ίσως φτάνει, σύμφωνα με παράγοντες ασφάλισης, στο 70%-72%.

Το ζήτημα είναι ποιοι θα λάβουν αναδρομικά. Φαίνεται πως αναδρομικά θα λάβουν μόνο 400-450 που έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια.

Έτσι, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού θα ισχύει από την ημερομηνία ψήφισης του Νόμου και μετά, ενώ όσοι έχουν προσφύγει θα λάβουν και αναδρομικά.

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας, από την στάση της κυβέρνησης πως βλέπει τους συνταξιούχους δικαστές και τους θνητούς συνταξιούχους που είμαστε όλοι εμείς. Αναμένουμε ακόμα τα αναδρομικά 11μήνου, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και πολλά άλλα.

Το Δ.Σ. Μακεδονίας-Θράκης

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα