ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 8/2/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της 7/3/2023 αποφάσισε ομόφωνα να δημοσιεύσει δελτίο τύπου για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη.

Πενθούμε και μεις για τους 57 αδικοχαμένους που έχασαν φρικτά και άδικα την ζωή τους ανάμεσα σ’ αυτούς και 11 συνάδελφοί μας.

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν πρέπει να περάσει στην λήθη. Δεν θα ξεχάσουμε, περιμένουμε και απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες και οι ένοχοι (όσο ψηλά και αν βρίσκονται) να τιμωρηθούν παραδειγματικά και ΟΧΙ να κουκουλωθούν. Το φρικτό αυτό δυστύχημα με τον πλέον οδυνηρό τρόπο αναδείχτηκαν για μια ακόμα φορά η μεγάλη παθογένεια του Ελληνικού κράτους.

Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί ότι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι το 2023 που οι ταχύτητες είναι έως 200 km την ώρα λειτουργούν δίχως τα σύγχρονα συστήματα τηλεδιοίκησης-σηματοδότησης. Κάθε σύγχρονος ευρωπαϊκός σιδηρόδρομος οφείλει να έχει θέσει σε λειτουργία το ευρωπαϊκό σύστημα καθοδήγησης κυκλοφορίας Σιδηροδρόμων (ERTMS) που αποτελείται από τα συστήματα Ευρωπαϊκού Ελέγχου κυκλοφορίας ETCS, και το παγκόσμιο σύστημα για ράγες (GSM-R). Δυστυχώς όμως δεν λειτουργούσαν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να βρεθούν οι ένοχοι του εγκλήματος στα Τέμπη. Τα νεκρά, τα νεκρά εγγόνια μας ζητούν δικαίωση. Πρέπει η Δικαιοσύνη (επιτέλους) να πράξει το καθήκον της. Να δείξει την πυγμή, την ανεξαρτησία της και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μακριά από άνωθεν εντολές. Τέρμα στην ατιμωρησία!!! Εδώ και τώρα να πληρώσουν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας στα Τέμπη.

Τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια, την συμπαράστασή μας και την δική μας απαίτηση να δικαιωθούν τα θύματα. Δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες για τα αίτια, άλλωστε είναι θέμα της δικαιοσύνης, αλλά δεν μπορούμε να κρύψουμε την άποψή μας, τον πόνο και την οργή μας.

Απαιτούμε 1ον την άμεση απόδοση ευθυνών σ’ όλους τους εμπλεκόμενους, άμεσους και έμμεσους, ακόμα και την άμεση διαλεύκανση αναζήτηση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για όλα αυτά τα χρόνια που οδήγησαν τον σιδηρόδρομο εδώ.

2ον Άμεση εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας και τήρηση των μέτρων, την επάνδρωση του ανθρώπινου δυναμικού, την λειτουργία όλου του δικτύου.

3ον Συντασσόμαστε με τους εργαζόμενους συναδέλφους μας και ναι μπορεί να γίνονται ανθρώπινα λάθη (πού δεν γίνονται λάθη;), αλλά είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται για την κατάσταση που έχει φθάσει ο σιδηρόδρομος.

4ον Τον σιδηρόδρομο τον υπηρετήσαμε τον πονάμε και θα βάλουμε πλάτη, θα αγωνιστούμε να λειτουργήσει άμεσα. Δεν νοείται Ελληνικό Κράτος χωρίς σιδηρόδρομο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα