Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι μέχρι και τα παυσίπονα

Ασθενείς που βιώνουν έντονους πόνους και χρειάζονται παυσίπονα, αν επιλέξουν LONARID-N και το LONALGAL, θα πρέπει να το πληρώσουν από την τσέπη τους!

Πρόκειται για την ακόμη πιο σκληρή απόφαση του Υπουργείου Υγείας που έθεσε εκτός καταλόγου Αποζημιούμενων Φαρμάκων τα δύο ανωτέρα ισχυρά παυσίπονα. Πρόκειται για σκευάσματα που χορηγούνται τόσο σε ασφαλισμένους – εν ενεργεία εργαζόμενους, όσο και σε συνταξιούχους ανάλογα με την πάθηση. Είναι απορίας άξιο, πως είναι δυνατόν το Υπουργείο Υγείας να λαμβάνει τέτοια απόφαση, όταν ειδικά οι συνταξιούχοι υπόκειται σε κρατήσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τόσο από την κύρια όσο και από την επικουρική σύνταξη! Παρόλα αυτά με μια ακόμα απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανάλγητη, που θα πρέπει εφεξής να πληρώσουν απευθείας τα συγκεκριμένα φάρμακα. Τι άλλο ακόμη πρέπει να περιμένουμε.

Μέλη από τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας αντιδρούν στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας και ζητούν να ανακληθεί η απένταξη από την λίστα αποζημιουμένων φαρμάκων για τα συγκεκριμένα παυσίπονα.

Τέλος, στην ανακοίνωση τους οι φαρμακοποιοί καλούν την κυβέρνηση σε όλες εκείνες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες ώστε να διορθώσει το λάθος αυτό, και τα συγκεκριμένα σκευάσματα να επιστρέψουν στον κατάλογο αποζημιουμένων φαρμάκων.

Το Δ.Σ. Μακεδονίας-Θράκης

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα