Ένα “Success Story” χωρίς Συνταξιούχους

Δικαιολογημένα, μεγάλο σάλο δημιούργησε η πρόσφατη δημοσίευση τριών σχετικών αποφάσεων του για την επιστροφή των συντάξεων των δικαστών στα προ μνημονίων επίπεδα με την κυβέρνηση ωστόσο, δια του στόματος η κ. Χατζηδάκη, να γνωστοποιεί ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, στο πλαίσιο προστασίας του ασφαλιστικού από νέο έλλειμμα παρά το γεγονός ότι ο ίδιος άνθρωπος ισχυρίζεται με πείσμα πως βιώνουμε ένα πραγματικό οικονομικό «success-story». Επιτυχημένη  ιστορία.  Πριν ωστόσο, σπεύσει κανείς να αποφανθεί ποια από τις δύο πλευρές έχει δίκαιο, θα πρέπει να θυμηθεί ότι πριν από όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση και πριν ακόμα από όσα αξιώνουν οι συνταξιούχοι δικαστές, προβάλει η ανάγκη για κινήσεις στήριξης στα ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας. Για αυτούς ακριβώς τους πολίτες, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 350.000, ότι επείγει η επαναφορά του ΕΚΑΣ και πως θα αποκατασταθούν σταδιακά οι αδικίες που προκάλεσαν τα μνημόνια.

Από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη το 2019 όπως ο ίδιος έλεγε για την ριζική αλλαγή του Ν. 4387/16, ο οποίος δυστυχώς με τις προσθήκες του Ν. 4670/2010 κατέστη ένα υβρίδιο διαιώνισης των αδικιών για τους συνταξιούχους που δημιούργησε ο Νόμος 4387/16 που ψήφισε η κυβέρνηση Σύριζα και η τυφλή υπακοή της στις τότε απαιτήσεις των θεσμών.

Η κυβέρνηση πατά τις κορώνες των τελευταίων χρόνων ότι δήθεν μεριμνά για τους Συνταξιούχους μοίρασε μόνο μερικά εφάπαξ επιδόματα σε δόσεις, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο μας, διατεινόμενη πως αυτά αντιστοιχούν σε αυξήσεις συντάξεων, παρά το γεγονός ότι ούτε μόνιμα είναι, ούτε αναπληρώνουν τις εισοδηματικές απώλειες από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

Επιπλέον, η κυβέρνηση «ξέχασε» να δώσει έστω και μία αύξηση σε 1,2 εκατ. επικουρικές συντάξεις για το εξαιρετικά επιβαρυμένο, λόγω  ακρίβειας 2023, ενώ διατήρησε την πρόβλεψη του Ν. 4387/16 για μείωση συντάξεων των Νέων Συνταξιούχων κατά 20-25%.

Σε κάθε περίπτωση είναι εμφανές πως για την κυβέρνηση τα λεφτά υπάρχουν μόνο για τους δικούς ης, με αύξηση των μετακλητών σε πρωτόγνωρα επίπεδα, όπως και την συντήρηση των golden boys της ακριβοπληρωμένης αριστείας της. Το οικονομικό της «Success Story» αφορά όλους τους άλλους εκτός από αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, και αυτό ούτε δίκαιο είναι, ούτε ηθικό το λες.

Το Δ.Σ. Μακεδονίας-Θράκης

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα