Έμφραγμα στον ΕΦΚΑ από χιλιάδες Δικαστικές Αποφάσεις

Λιμνάζουν στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας χιλιάδες υποθέσεις συνταξιούχων που διεκδικούν αναδρομικά ποσά για περικοπές που κρίθηκαν παράνομες από το ΣΤΕ, αλλά και άλλες που αφορούν την απόδοση των τόκων, καθώς οι επιστροφές των κύριων συντάξεων έγιναν άτοκες ή τον  επαναϋπολογισμό των συντάξεων. Αποτέλεσμα αυτής της πληθώρας ασφαλιστικών υποθέσεων είναι να παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην απόδοση της δικαιοσύνης.

Είναι ενδεικτικό πως στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών οι υποθέσεις κατά του ΕΦΚΑ ανέρχονται σε 4.000 με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, του Υπουργείου Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη, και του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη, με τη συμμετοχή της προέδρου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών Μαρίνας Αγγελικής Σούπου, και παρουσία διοικητή ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία «κωδικοποίησης» των υποθέσεων,  προκειμένου σε πρώτη φάση να βγάλει τις απαιτούμενες απόψεις και στη συνέχεια να επανεξετάσει της στάση του. Αν και από το υπουργείο Δικαιοσύνης εκτιμούν πως η επίλυση του ζητήματος θα συμβάλει τα μέγιστα στην εύρυθμη και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης προς όφελος των χιλιάδων πολιτών που έχουν αφήσει τις σχετικές αγωγές, στο υπουργείο εργασίας και στον ΕΦΚΑ  θεωρούν πως πρόκειται για δύσκολο έργο, που απαιτεί υπεύθυνη αντιμετώπιση και προσχωρούν προσεκτικά το κάθε βήμα.

Το βέβαιο είναι ότι μετά από έξι χρόνια αναμονής της δικαιοσύνης το θέμα θα πρέπει να λυθεί άμεσα.

Το Δ.Σ. Μακεδονίας-Θράκης

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα