Άπιαστο όνειρο το Πασχαλινό Τραπέζι

Οι αυξήσεις στις συντάξεις αλλά και στον κατώτατο μισθό (μεσοσταθμικά ένα κουλούρι την ημέρα) είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Η συνεχιζόμενη ξέφρενη πορεία στις τιμές των βασικών ειδών διατροφής και των καυσίμων, καθιστούν το παραδοσιακό Πασχαλινό τραπέζι, αλλά και την μετάβαση στο χωριό, όνειρο θερινής νυκτός για τους συνταξιούχους και τα φτωχά ελληνικά νοικοκυριά.

Από το 2020 και μετά, τα γαλακτομικά, το λάδι, τα κρέατα και τα λαχανικά έχουν ανατιμηθεί 25%, την ίδια στιγμή η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2€. Εφιάλτης λοιπό το τραπέζι του Πάσχα, ακριβότερο έως και 30% από πέρυσι, όταν

1) το 30% του ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή 2,7 εκατ. Έλληνες στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας,

2) το 50% των Ελλήνων έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και παντοπωλείου,

3) το 60% έχει ακυρώσει τις δαπάνες διασκέδασης, όπως είναι διακοπές, ταξίδια και εστίαση,

4) το 30% έχει αναλάβει την πληρωμή λογαριασμών ή έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμής,

5) παρατηρείται το φαινόμενο μετά από 35 χρόνια δουλειάς, το 10% των συνταξιούχων να επιζητεί εργασία, προκειμένου να αυξήσει το εισόδημά του, για να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Μάταια περιμένουμε από την κυβέρνηση να ελέγξει επιτέλους τις τιμές, να βάλει ένα φρένο σε αυτό το ξέφρενο ράλι τιμών.

Τα μέτρα που επιβάλλονται με τα διάφορα καλάθια και τις μικρές μειώσεις τιμών σε επιλεγμένα προϊόντα είναι μέτρα ασπιρίνες.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να πει όχι στα μέτρα κοροϊδίας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας – γιατί εμείς δεν είμαστε κορόιδα. Φτάνει πια η κοροϊδία,, δεν αντέχουμε την αισχροκέρδεια, τον πληθωρισμό, την πείνα και την δυστυχία που μας έχετε επιβάλει.

Δώστε τώρα:

– Το δώρο Πάσχα και την πληρωμένη 13η σύνταξη.

– Αυξήσεις στις συντάξεις που να καλύπτουν των πληθωρισμό.

– Τα αναδρομικά του11μηνου 2015-2016 με πολιτική απόφαση, στα δώρα και στις επικουρικές συντάξεις και σταματήστε τον εμπαιγμό με τις ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες.

– Καταργείστε επιτέλους την προσωπική διαφορά και την εισφορά αλληλεγγύης.

Μπερμπεργιάννης Δημ.  

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα