Μην τολμήσετε νέες περικοπές

Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία το σωματείο παρακολουθεί την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας να συγκροτήσει ομάδες εργασίας για ενιαίο  κανονισμό παροχών ασθένειας και λοιπών παροχών στον ΕΦΚΑ, καθώς και για αντίστοιχους ενιαίους κανόνες για τις συντάξεις και για τις παροχές αναπηρίας.

Το 2017, χρονιά σύστασης του ΕΦΚΑ, δημιουργήθηκε ένα τεράστιο υπερ-ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης χωρίς να προηγηθεί ή να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα των ενιαίων κανόνων παροχών. Τώρα έρχεται το Υπουργείο Εργασίας για να μιλήσει για πόρισμα που θα ετοιμαστεί και για προτάσεις που θα υπάρξουν για «νέους ομοιογενείς κανόνες για τις συγκεκριμένες κατηγορίες παροχών»

Το σωματείο μας ξεκαθαρίζει.

Μην τολμήσετε να περικόψετε παροχές!

Πριν από τα πάσης φύσεως πορίσματα που εφαρμόζονται, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, αλλά ακόμη και ο πρωθυπουργός της χώρας, οφείλουν να δεσμευτούν ότι δεν θα γίνει «προς τα κάτω» ενιαιοποίηση των παροχών.

Πρόκειται για όλες τις παροχές ασθένειας, για παροχές προστασίας της μητρότητας, παροχές εργατικού ατυχήματος, για τα έξοδα κηδείας, για τις παροχές και τα προγράμματα που διαχειρίζεται ο ΕΦΚΑ (π.χ. παιδικές κατασκηνώσεις). Επίσης, το πόρισμα που θα εκδοθεί θα αφορά στις προϋποθέσεις που θα πρέπει να υπάρχουν για να χορηγηθούν συντάξεις και επιδόματα στα δεκάδες χιλιάδες ΑμεΑ.

Είναι Απαράδεκτο. Σε περίοδο κρίσης τιμών, που η σύνταξη ή το επίδομα δεν επαρκούν για να βγει ο μισός μήνας, είναι απαράδεκτο να μην αποσαφηνίζεται ότι οι εν λόγω παροχές θα μείνουν ανέγγιχτες.

Είναι κρίσιμο και καθοριστικό να τονιστεί εκ των προτέρων ότι ανεξάρτητα από το πόρισμα που θα εκδοθεί, οι παροχές αυτές δεν θα μειωθούν! Επιτέλους δεν γίνεται για κάθε παρέμβαση με στόχο την ομαλή λειτουργία του ΕΦΚΑ, να πληρώνουν τα «σπασμένα», οι εκατοντάδες ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι.

Το Δ.Σ. Μακεδονίας-Θράκης

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα