ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟ

Το διάστημα που χάθηκε τα τελευταία 15 χρόνια δείχνει δυσαναπλήρωτα.

Η κλεψύδρα μιας νέας τετραετίας θα αρχίσει να μετρά την επομένη των εκλογών της 25ης Ιουνίου, και αν κάποιος θεωρεί ότι ο χρόνος θα αποδειχθεί επαρκής για την κάλυψη των προβλημάτων των δίκαιων προσδοκιών του μέσου πολίτη μάλλον σφάλουν.

Το διάστημα των τελευταίων 15 χρόνων δείχνει, δυσαναπλήρωτο. Πολλά έμειναν πίσω λόγω της μακράς και σκληρής μνημονιακής περιόδου, της βάρβαρης πανδημίας, της ακραίας πληθωριστικής κρίσης. Σήμερα ο έλληνας πολίτης συνεχίζει να ζει το δικό του Γολγοθά. Χαμηλοί μισθοί, πληθωρισμός, ακρίβεια, ελλιπείς νοσοκομειακές υπηρεσίες, χαώδη χρονοβόρα δικαιοσύνη, ακριβή παιδεία, κακοσυντήρητα δημόσια κτήρια, επικίνδυνος σιδηρόδρομος. Ο χρόνος για τη νέα κυβέρνηση θα είναι αμείλικτος και το έργο νέων υπουργών βαρύ, οι ευθύνες τους πολλές.

Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα το βέβαιο είναι ένα. Δε νοείται ακμάζουσα οικονομία με παρακμάζουσα κοινωνία. Δε νοείται κράτος δικαίου όταν το δίκαιο δεν είναι με το μέρος του πολίτη.

Οι πολιτικοί δεν δικαιούνται να ξεχνούν τον πολίτη, τον δεύτερο εαυτό τους. Το μόνο που πετυχαίνουν όταν τον ξεχνούν είναι να αυτοκαμαρώνονται.

Το Δ.Σ. Μακεδονίας–Θράκης

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα