ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Νέο χαράτσι από τον Υπουργό  Υγείας
Αυξήσεις στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Ο νέος κατάλογος της ντροπής από τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη προς τα 2,5 εκατ. συνταξιούχους:

α) Για διαγνωστικές εξετάσεις πρόσθετο κόστος (3+1) ευρώ.

β) Για εμβόλιο κορονοϊού κόστος  5 ευρώ. Τι στιγμή που η χώρα μας τα έλαβε δωρεάν από την Ε.Ε.! Οι συνταξιούχοι όμως, θα πρέπει εφεξής να πληρώνουν.

γ) Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ανάληψη των καθηκόντων του, φρόντισε να αυξήσει τις τιμές σε 1700 φάρμακα, φρόντισε να νομιμοποιήσει το φακελάκι με τα απογευματινά χειρουργεία.

Είναι το νέο χτύπημα σε βάρος των συνταξιούχων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις λόγω ηλικίας και να κάνουν εμβόλιο κατά του κορονοϊού, για να αποφύγουν τα χειρότερα, κάτι τέτοιο δεν απασχολεί τον κ. Γεωργιάδη. Εκείνος δείχνει ολοκάθαρα το σκληρό νεοφιλελεύθερο και αντικοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης του. Χωρίς ίχνος ντροπής, συνεχίζει να επιβαρύνει ασφαλισμένους και συνταξιούχους, δυσανάλογα με το πενιχρό εισόδημα τους.

Αυτό που ξεχνάει όμως ο κ. Γεωργριάδης, είναι ότι  μπορεί να κοροϊδεύει λίγους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή πολλούς για μικρό χρονικό διάστημα δεν μπορεί να όμως να κάνει το ίδιο για όλους και για πάντα.

Οι συνταξιούχοι που υποφέρουν, που καθημερινά δίνουν μάχη επιβίωσης για να βγάλουν τον μήνα, δεν ξεχνούν. Το Σωματείο μας στέκεται δίπλα τους και τους καλεί για να αντιδράσουν συντεταγμένα απέναντι σε αυτές τις άθλιες πολιτικές που στόχο έχουν την καταδίκη 2,5 εκατ. συνταξιούχων στην απόλυτη εξαθλίωση. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Το Δ.Σ. Μακεδονίας-Θράκης

 

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα