Οι σημερινές αποφάσεις του ΣΤΕ για τα δώρα απογοήτευσαν εκατομμύρια συνταξιούχους

Οι σημερινές αποφάσεις του ΣΤΕ εξόργισαν και στενοχώρησαν δυστυχώς ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

Το δόγμα Σακεραλοπούλου που ανέτρεψε δυστυχώς τις ευνοϊκές αποφάσεις για τους Συνταξιούχους του 2015, κυριάρχησε και στις αποφάσεις 1403-1407/22 της ολομέλειας του ΣΤΕ, που εκδόθηκε και με καθυστέρηση 18 ολόκληρων μηνών. Σύμφωνα με του ανώτατους δικαστές του ΣΤΕ προέχει η χρηστή δημοσιονομική διαχείριση και όχι η αξιοπρεπής διαβίωση των φτωχών Συνταξιούχων που έχουν επικίνδυνα πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Το 2022 τέσσερα χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, οι ανώτατοι Έλληνες δικαστές συνεχίζουν να εφαρμόζουν τους πιο σκληρούς νόμους σε βάρος των Συνταξιούχων. Υποτίθεται ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την λεηλασία των συνταξιούχων οι οποίοι έχασαν 120 δις ευρώ, κατά την περίοδο 2010-2021 οι αποφάσεις της δικαιοσύνης θα αποκαθιστούσαν μέρος της αδικίας σε βάρος μας.

Παρά τις εξοντωτικές απώλειες η χρηστή δημοσιονομική διαχείριση που επικαλούνται οι αποφάσεις, έχει οδηγήσει στον υπερδιπλασιασμό του χρέους Κράτους- Ιδιωτών. Έπρεπε σύμφωνα με τις σημερινές αποφάσεις του ΣΤΕ να είχαν ασκήσει αγωγές οι συνταξιούχοι για το αυτονόητο όταν όλοι οι κυβερνητικοί υπουργοί τους προέτρεπαν να μην κάνουν αγωγές. Γι΄αυτό καλούμε την κυβέρνηση να δώσει Δώρα και μειώσεις Επικουρικών 11μήνου σε όλους του συνταξιούχους ανεξάρτητα εάν είχαν προσφύγει στην Δικαιοσύνη ή όχι, αφού για δεκαετίες οι αποφάσεις του ΣΤΕ αφορούν όλους ανεξαρτήτως ατομικής προσφυγής. Αυτό άλλωστε είναι το λειτουργικό νόημα της πιλοτικής Δίκης. Έπρεπε να είχαν ματώσει στα έξοδα και την αγωνία οι συν/χοι για να λάβουν αναδρομικά μόνων του 11μήνου, αντί 90 μήνες που διεκδικούσαμε μέχρι 31/12/2018. Οι αποφάσεις 140- 1407 της ολομέλειας του ΣΤΕ δυστυχώς δεν είναι από τις καλύτερες στιγμές της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Μπερμπεργιάννης  Δημήτριος

Μέλος Δ/Σ Μακεδονίας- Θράκης

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα