Τέσσερις κατηγορίες συνταξιούχων μπαίνουν στην πρώτη γραμμή για το επίδομα προσωπικής διαφοράς

Μετά τις αντιδράσεις των δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων που αδικήθηκαν κατάφορα από το πρόσφατο 7,75%, που δόθηκε στις κύριες συντάξεις, αλλά εκείνοι δεν έλαβαν καθόλου ή έτυχαν πολύ μικρότερη αύξηση από εκείνη που ανέμεναν να κορυφώνονται, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταβάλει έκτακτο βοήθημα! Πρόκειται για μια ακόμα οικονομική ενίσχυση που αναμένεται να δοθεί κοντά στο Πάσχα.

Τα πλέον ξεκάθαρα στοιχεία θα τα έχει στη διάθεσή του ο ΕΦΚΑ στο τέλος Φεβρουαρίου, όταν θα έχουν καταβληθεί και τα όποια αναδρομικά τους, τις βασικές κατηγορίες των συνταξιούχων που έχουν πια διαμορφωθεί.

Αυτές είναι οι εξής:

Α) 155.000 συνταξιούχοι που τον περασμένο Δεκέμβριο δεν έλαβαν καμία ενίσχυση στο εισόδημά τους (κατάργηση φορολογικής κράτησης εισφοράς αλληλεγγύης) και ένα μήνα μετά διαπίστωσαν ότι δεν έλαβαν την αύξηση 7,75%.

Β) 500.000 συνταξιούχοι που δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά ωφελήθηκαν από την κατάργηση του φόρου στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης, οι περισσότεροι έλαβαν αύξηση από 5-10 ευρώ.

Γ) 260.000 συνταξιούχοι οι οποίοι δεν πήραν αύξηση 7,75% λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά πήραν τα 250 ευρώ των Χριστουγέννων.

Δ) 320.000 είναι οι συνταξιούχοι που έλαβαν αύξηση η οποία όμως ήταν πολύ χαμηλή (στα επίπεδα 10-20 ευρώ) μηδένισαν όμως την προσωπική διαφορά τους.

Το Δ.Σ.

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα