Τι είπε και τι μέτρα δεν ανακοινώθηκαν!

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μία φορά από το βήμα της Δ.Ε.Θ. μοίρασε ψίχουλα στους συνταξιούχους δια άλλη μία φορά προσπάθησε να τους κοροϊδέψει.
Επίσημα, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, 1 εκ. συνταξιούχοι δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ αύξηση στις συντάξεις του το 2023. Είναι οι συνταξιούχοι, οι εξαθλιωμένοι που άλλη μία χρονιά, την δωδέκατη συνεχόμενα, θα διαπιστώσουν ότι οι συντάξεις του θα μείνουν στα ίδια πετσοκομμένα επίπεδα μετά τις σφαγιαστικές μνημονιακές περικοπές της Μνημονιακής περιόδου. Μόνο που ειδικά φέτος με την ακρίβεια στις τιμές των Προϊόντων να καλπάζει, και την ενεργειακή κρίση, οι συνταξιούχοι περιμένουν κάτι καλύτερο. Περίμεναν να δουν πραγματικές αυξήσεις, καθώς τις έχουν ανάγκη αλλά μάταια.
Αυτό το πενιχρό εφάπαξ επίδομα των 250 ευρώ και μόνο στους πένητες χαμηλοσυνταξιούχων, δηλαδή σε όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη έως 800 ευρώ μεικτά.
Οι αυξήσεις 6% από 1/1/2023 σε 1.500.000 συνταξιούχους, αφού αποκλείονται οι υπόλοιποι όσοι δηλαδή έχουν θετική προσωπική διαφορά. Ανέφερε χαρακτηριστικά, την στιγμή που οι συνταξιούχοι χάνουν από την ανεξέλεγκτη και κερδοσκοπική ακρίβεια πάνω από 25% της αγοραστικής τους δύναμης όμως οι συνταξιούχοι χρειάζονται εδώ και τώρα αυξήσεις στο εισόδημά τους. Ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι ο χειρότερος που έχει ζήσει η χώρα εδώ και δεκαετίες.
Μαζί με την κατάργηση της ειδικής εισφοράς του άρθρου 29 Ν3986/11 σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ τον χρόνο (μιλάμε δηλαδή για ένα μηδενικό όφελος, από 5 έως 13 ευρώ τον μήνα) τα οποία δεν αποτελούν ουσιαστική ανακούφιση των συνταξιούχων καθώς είναι πολύ μικρό μέρος των μεγάλων περικοπών που είχαν οι συνταξιούχοι τα ασφαλιστικά ταμεία από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 ως σήμερα, που υπολογίζεται στα 120δις ευρώ.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ
Περιμέναμε, από τον κύριο Μητσοτάκη να εξαγγείλει τα πιο κάτω μέτρα:
Α) Να δοθούν αυξήσεις από 1/1/2023 και στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες και αυτές είναι μειωμένες κατά 50%.
Β) Να πει και στην καταβολή της 13 σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.
Γ) Να πει και στην αύξηση της κατώτατης σύνταξης από τα 384 ευρώ που είναι σήμερα.
Δ) Να καταργήσει επιτέλους αυτό το βάρβαρο άρθρο με την προσωπική διαφορά του Ν4387/16, όπως είχατε δεσμευτεί.
Ε) Να πει και στην χορήγηση των αναδρομικών του 11 μήνα 2015/2016 που αφορά δώρα των 800 ευρώ και τις επικουρικές σε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο σε όσους έχουν ασκήσει ένδικα μέσα που πρέπει και αυτά να τελεσιδικήσουν μετά από 5 έως 7 χρόνια. Έχει την ηθική υποχρέωση να το κάνει μετά τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ότι δεν χρειάζεται να ασκήσετε αγωγές διότι θα τα πάρετε όλοι.
Ζ) Να ανακοινώσει της μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και την μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα βασικά είδη διατροφής.
Η) Να πει και στην μείωση του 12% που πληρώνουμε οι συνταξιούχοι κάθε μήνα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις υπέρ ΕΟΠΥ.
Θ) Χρήματα υπάρχουν κ. Μητσοτάκη για τον σκανδαλώδη διπλασιασμό των αποδοχών της Διοίκησης και των μεγαλοστελεχών του ΕΦΚΑ και με ΚΥΑ στις 29/8/2022 ορίζονται οι αποδοχές του Διοικητή κατά 90% του Υποδιοικητή κατά 85% των δ. Διευθυντών κατά 72% των μηνιαίων αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Δυστυχώς κ. Πρωθυπουργέ με τις εξαγγελίες σας για άλλο έναν χειμώνα οι συνταξιούχοι και τα φτωχά νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς θέρμανση με κλειστά φώτα και πολλές φορές χωρίς βασικά είδη διατροφής.
Μπερμπεργιάννης Δημήτριος

Θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο;

Facebook
Email

Διαβάστε και αλλά άρθρα